Cursussen

Van Welpje tot Avonturier

Jouw nieuwe pupje is eindelijk mee naar huis! Spannend zeg, zowel voor jou als baas als voor het hondje – weg uit zijn bekende leefomgeving en zonder boers en zussen. De eerste tijd draait het vooral om wennen, veilig voelen en elkaar leren kennen.
Naarmate ze groeien en zich ontwikkelen, komen ze in de puberfase terecht, waarin hond (en baas!) vaak grote uitdagingen ondervinden. De hond wordt onafhankelijker en er vinden grote hormonale veranderingen plaats. Dit kan leiden tot gedragsveranderingen zoals opstandigheid, afleidbaarheid en testen van autoriteit. Het kan voelen alsof de hond zijn opvoeding en training zo overboord gooit. Was al dat harde werken dan voor niets? Van Welpje tot Avonturier is daarom opgesplitst in 3 cursussen. De Avonturiers is nu als Thuis Honderwijs te volgen, nog niet als groepscursus.

Er is een instroommogelijkheid bij De WelpenWacht, waar de jongste welpjes worden opgevangen tot de eerstvolgende cursus Verkenners begint. Na het afronden van De Verkenners kun je doorstromen naar De Avonturiers.

Als je niet zeker weet welke cursus je moet kiezen, neem dan contact op om te overleggen welke het beste past bij jou en jouw hond.

Aantal

De WelpenWacht: instroomgroep tot de volgende startdatum van De Verkenners

De Verkenners: 8 lessen

De Avonturiers: 8 lessen

Duur

De WelpenWacht: 30-45 minuten

De Verkenners: 45 minuten

De Avonturiers: 45 minuten

Data & Kosten

Te vinden op de pagina van de betreffende cursus

Inschrijven

Maximaal 5 honden per groep

De WelpenWacht: vanaf 8 weken oud, wanneer De Verkenners al gestart is

De Verkenners: vanaf 8 weken oud

De Avonturiers: vanaf 6 maanden oud

Vervolg

Schrijf je in voor de Pioniers met Thuis Honderwijs of verdiep je in Clickertraining in een leuke Werkles

De WelpenWacht

Voor de jongste welpen heb ik goed nieuws! Wanneer De Verkenners al gestart is, kan je meedoen met De WelpenWacht. Hier start het leerzame avontuur van jouw pup met socialisatie, aandacht en basisoefeningen. Instroom vanaf 8 weken oud, mits er plaats is.

De Verkenners

In deze gezellig kleine puppycursus, van ten hoogste 5 pups, komen zowel essentiële basisvaardigheden en opvoedingstips aan bod, als begroetingen, verzorging en spel. Training én levenslessen voor jouw pup. Inschrijven kan vanaf 8 weken oud.

De Avonturiers

Bij de puber nemen we het adolescentengedrag onder de loep en focussen we op het versterken van de band tussen jou en je opgroeiende hond. Ga samen het avontuur aan tijdens deze uitdagende periode. Inschrijven kan vanaf 6 maanden oud.

De Pioniers en De Experts

Het lijkt alsof de pubertijd over zijn hoogtepunt heen is, hè hè, dat kan als een hele opluchting voelen. Dit is een mooi moment om in te haken met meer gerichte training bij De Pioniers. De basisgehoorzaamheid is belangrijk voor de rest van de hond zijn leven. 

Vervolgens kun je dit een niveau hoger tillen. De gevorderde oefeningen bij De Experts worden complexer en de hond gaat meer impulsbeheersing, aandacht en flexibiliteit ontwikkelen. Binnen verschillende contexten worden de oefeningen toegepast, zodat de je ook in andere situaties gehoorzaamheidsoefeningen kunt uitvoeren. Zo wordt het leereffect breder en sterker gevormd.

 

De Pioniers en De Experts zijn nu als Thuis Honderwijs te volgen, nog niet als groepscursus.Instroom. Starten met De Pioniers is mogelijk vanaf 1.5 jaar oud of wanneer jij en jouw hond al trainingservaring hebben. Na de Pioniers kun je verder met De Experts.

Als je niet zeker weet welke cursus je moet kiezen, neem dan contact op om te overleggen welke het beste past bij jou en jouw hond.

Aantal

Als Thuis Honderwijs te volgen in 5 lessen

Duur

De Pioniers: 45 minuten

De Experts: 45 minuten

Data & Kosten

Te vinden op de pagina van de betreffende cursus of op de pagina van Thuis Honderwijs

Inschrijven

De Pioniers: vanaf 1.5 jaar oud

De Experts: na afronden van de Pioniers

Met trainingservaring in overleg mogelijk

Vervolg

Schrijf je in voor de verdiepende Werkles Clickertraining of kies voor een training Op Maat met Thuis Honderwijs

De Pioniers

Wanneer de hond puber-af is en weer een beetje tot bedaren komt kun je hier serieus aan de slag met allerlei oefeningen en vaardigheden met betrekking tot gehoorzaamheid. Nu één-op-één training, maar groepslessen worden verwacht.

De Experts

De gevorderde oefeningen worden complexer en krijgen een langere duur of afstand. Oefen in verschillende contexten en combineer bestaande oefeningen. Bereik samen met je hond een hoger niveau. Nu één-op-één, maar groepslessen worden verwacht.

Werklessen

Ga aan de slag binnen één specifiek thema in een losstaande 'workshop'. Schrijf je nu in voor de Werkles Clickertraining en leer om spontaan gedrag te shapen. Meer Werklessen worden verwacht, zoals De Oude Dibbes, Apporteren en Hier Komen op fluit.

VRAGEN?

Neem gerust contact op voor meer informatie of maak een afspraak om een keertje te komen kijken.

Contactgegevens

© Honderwijs

Emma Haring

kvk 91769787